04 dec 2013

Voldersstraat vanaf maandag doorgeknipt met paaltjes

Het Nieuwsblad - 04 december 2013 De Voldersstraat in het centrum wordt vanaf maandag doorgeknipt met paaltjes aan het kruispunt met de Sint-Niklaasstraat. Enkel fietsers kunnen nog door. Of de straat voorgoed doorgeknipt wordt, is niet duidelijk. De paaltjes worden maandag gezet, zodat enkel fietsers nog kunnen passeren richting Veldstraat en Ajuinlei. Met de ingrijpende maatregel wil Stad Gent de vele auto's die door de Voldersstraat rijden, een halt toeroepen. 

Om de drukke fietsas in de Voldersstraat veilig te houden tijdens de werken aan de Recollettenbrug, mochten auto's sinds eind oktober niet meer via de Brabantdam naar de Kouter. 'Omdat te veel auto's het verbod negeren, verminderde het aantal auto's in de Voldersstraat amper. Maandag vervalt de omleiding aan de Brabantdam en is doorgaand verkeer in de Voldersstraat onmogelijk', klinkt het.

 

Of de paaltjes blijven staan na de werken aan de Recollettenbrug, wil schepen van Mobiliteit, Filip Watteeuw (Groen) niet zeggen. 'Ze staan er in eerste instantie voor de periode van de werken', klinkt het. 'We willen vermijden dat alle verkeer dwars door de stad trekt. Om Onderbergen bereikbaar te houden zijn in de Recollettenlei en de Lindenlei vanaf maandag enkel auto's toegelaten richting centrum, in plaats van omgekeerd. (bst)