De werken voor de aanleg van bredere voetpaden en terrassen in de Sleepstraat zijn gestart. De horeca-uitbaters kijken reikhalzend uit naar deze opwaardering van de straat.
Op voorzet van Groen-raadslid Cengiz Cetinkaya ging schepen Filip Watteeuw een tijdje terug in overleg met de horeca-uitbaters uit de Sleepstraat. Ze vroegen meer ruimte voor terrassen. Die ruimte werd tot op vandaag ingenomen door parkeerplaatsen. De schepen gaf gehoor aan de vraag en liet een plan uittekenen. Op 9 augustus gingen de werken van start.
De parkeerstrook tussen huisnummers 52 en 74 wordt heraangelegd tot een breder trottoir en ruimte voor terrassen. Op de rand van het nieuwe trottoir wordt een slanke afsluiting geplaatst zodat de voetgangers en terrasklanten afgeschermd zijn van het auto- en tramverkeer.
Nog meer terrassen?
Na de aankondiging van deze werken, vroegen ook andere uitbaters uit de Sleepstraat naar meer ruimte voor terrassen. Zowel in het begin van de Sleepstraat (aan de kant van Sluizeken) als in het tweede deel (tussen de Huidevetterskaai en Godshuishammeke) wil men het parkeren inruilen voor extra terrassen en bredere trottoirs.
Schepen Watteeuw staat daar positief tegenover. Er is al een plan in opmaak om ter hoogte van het Sluizeken een rijstrook te schrappen, waardoor daar het fietspad kan opschuiven en een breder trottoir kan worden aangelegd.
"De rest van de Sleepstraat is voor een volgende fase." - Filip Watteeuw
"De rest van de Sleepstraat is voor een volgende fase," legt Filip Watteeuw uit. "Het schrappen van de volledige parkeerstrook in de Sleepstraat zou niet alleen voor de voetgangers en de horecaterrassen een goede zaak zijn, maar ook voor de doorstroming van tramlijn 4. Die staat daar nu geregeld vast door foutgeparkeerde wagens."
Of de volledige parkeerstrook dan moet worden omgevormd tot trottoir en terrassen, is nog onderwerp van gesprek. Filip Watteeuw: "In de Sleepstraat zitten niet alleen horecazaken, maar bijvoorbeeld ook gewone winkels die meer gebaat zijn met extra laad- en loszones en fietsenstallingen. We zullen het gesprek aangaan met al die handelaars en horeca-uitbaters om te luisteren naar hun wensen en op basis daarvan een plan uittekenen."