30 aug 2016

Onderdoorgang Rozemarijnbrug geopend

Feestje. Vandaag opende de nieuwe fietsonderdoorgang onder de Rozemarijnbrug. Met een gepast Rozemarijndrankje en kinderen die met hun ouders de onderdoorgang infietsten. Want voor hen doen we dit natuurlijk: veilige en comfortabele infrastructuur zodat ook de minder assertieve fietsers het stadsverkeer aandurven.

De fietsonderdoorgang is een initiatief van de Stad Gent, in samenwerking met de Provincie Oost-Vlaanderen die vanuit het Fietsfonds een deel van de financiering voor haar rekening neemt. De voorbereiding voor de onderdoorgang loopt al een tijdje, maar zowel het zorgen voor de nodige financiering als de technische uitwerking hebben enige tijd in beslag genomen.

"Deze nieuwe onderdoorgang is eentje van de nieuwe generatie waarmee we onze voet naast de infrastructuur in Nederland en Kopenhagen kunnen zetten." - Filip Watteeuw

"Deze nieuwe onderdoorgang is eentje van de nieuwe generatie waarmee we onze voet naast de infrastructuur in Nederland en Kopenhagen kunnen zetten," zegt schepen Filip Watteeuw. "Breed, uitgevoerd in beton en met naadloze overgangen." 

Ook de Fietsersbond reageerde bijzonder opgetogen en trakteerde op rozemarijnhoning.