30 apr 2013

Nieuwe duurzame werkplaats in Proeftuinstraat voor Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen

Dinsdag  30 april 2013 werd de nieuwe werkplaats voor de Dienst Wegen, Bruggen en Waterlopen aan de Proeftuinstraat officieel geopend. De nieuwe werkplaats is een esthetisch, duurzaam en energiezuinig project, onder andere door een slimme vormgeving en een uitgekiende bouwrichting. Dankzij de centralisatie van twee oude werkplaatsen naar één, verhoogt  de efficiëntie van de dienst. De verhuis biedt een opportuniteit om de interne organisatiestructuur van de dienst op te frissen en op die manier haar slagkracht te verhogen.  Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken : "Bij het ontwerp van het gebouw ging veel aandacht naar duurzaamheid en rationeel energiegebruik. Energetische analyses hebben bepaald hoe het compacte gebouw er moest uitzien en in welke richting het werd georiënteerd. Er zijn duurzame materialen gebruikt. Zo zorgt een zonneboiler voor de productie van warm water. Ook het opgevangen regenwater van het plat dak krijgt een praktische toepassing: het wordt gebruikt voor het vullen van de tankwagens die dagelijks instaan voor de reiniging van publieke toiletten op Gents grondgebied. Het resultaat is een laagenergiegebouw met voor de kantoren een energieprestatiepeil van E60/K30."Filip Watteeuw