12 jul 2019

Gent heeft er een nieuwe topplek bij

Aan de Krook is de nieuwe kaaipromenade afgewerkt, met veel zitplekken en ruimte voor groen. Na het heropenen van de Nederschelde aan de Reep krijgt Gent opnieuw een mooie plek aan het water.

De Platteberg, de Grote Huidevettershoek en de Korianderstraat werden volledig heraangelegd. Meer groen en meer fietscomfort: dat waren twee belangrijke klemtonen bij de heraanleg.
De bibliotheek en bijhorende fietsenstalling zijn voortaan vlot bereikbaar vanuit de Sint-Pietersnieuwstraat en Walpoortstraat.

“De Gentenaars hebben er een heerlijke plek aan het water bij.” Filip Watteeuw

Pareltje

Maar het is de kaaipromenade aan de bocht van de Muinkschelde die echt in het oog springt. “Een pareltje,” aldus schepen van Publieke Ruimte Filip Watteeuw. “De Gentenaars hebben er een heerlijke plek aan het water bij.”
Te gepasten tijde wordt op de voorziene plaatsen geplant en gezaaid. Bezoekers van de bib zullen hun boeken dus comfortabel in de schaduw kunnen lezen. Ook op de Platteberg komen nog een paar bomen.

De straten rond de bibliotheek waren al langer toe aan een opfrissing. Met de heraanleg werden ook enkele afvalwaterriolen vernieuwd en er werd een gescheiden stelsel geïnstalleerd.