26 feb 2014

Fietsstraat op komst aan kruispunt met Verlorenkost

Het gevaarlijke kruispunt van de Coupure, de Verlorenkost, de Lindenlei en de Baertsoenkaai wordt binnenkort aangepakt. Stad Gent wil er een fietsstraat aanleggen om de kruising veiliger te maken voor fietsers. Het Nieuwsblad - 26 februari 2014 

Het kruispunt ligt midden op een van de Gentse fietsassen, maar is niet goed ingericht. Fietsers en voetgangers die willen oversteken tussen de Lindenlei en de Baertsoenkaai moeten tussen de auto's manoeuvreren. Bovendien komen er aan de lopende band fietsers tegen hoge snelheid van de Blandijnberg naar beneden gereden.

 

'Het kruispunt moet echt duidelijker en veiliger gestructureerd worden', antwoordde schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw op een vraag van Sven Taeldeman (SP.A).

 

'Er zijn nog twee denksporen: de hele as Lindenlei-Baertsoenkaai omvormen tot een fietsstraat of het fietspad in de Baertsoenkaai doortrekken tot aan de Verlorenkost en van de Lindenlei een fietsstraat maken.' Een timing voor de ingreep kon Watteeuw nog niet geven. 'De eerste stappen zijn gezet', klonk het.

 

© 2014 Corelio - bst